Entrades populars

dissabte, 20 d’agost del 2011

"Morning has broken", Cat Stevens



A finals dels 60, després del "boom" de la psicodèlia i el fenomen "hippie", el mercat musical es va llençar a la recerca de nous sons com el heavy rock (Led Zeppelin, Deep Purple...), el rock simfònic (Pink Floyd, EL&P...) o els cantautors acústics com Carole King i James Taylor a Amèrica i Cat Stevens a Europa.
Cat Stevens, nascut el 1948 al Regne Unit, de pare grec-xipriota i mare sueca, va rebre una educació catòlica tot i que cap dels seus pares ho era. De molt jove, va aprendre a tocar el piano de manera autodidacta i més tard, als 15 anys, per influència dels Beatles, la guitarra.
Durant la primera meitat de la dècada dels 70, els seus discos, sobretot "Tea for the tillerman", "Teaser and the firecat" i "Catch bull at four", van ser rècord de vendes.
El desembre de 1977 es va convertir a l'Islam, fet que va causar gran commoció entre els seus fans, adoptant el nom de "Yusuf Islam".
"Morning has broken", del 1972, és un dels meus temes preferits. Es tracta de la versió que Cat va fer d'un himne cristià del 1931, amb una lletra que l'anglesa Eleanor Farjeon va adaptar a una cançó gaèlica anomenada "Bunessan", del segle XIX.
La va incloure en el seu disc "Teaser and the firecat" del 1971 i va ser un gran hit aquell any en les llistes d'arreu.