Entrades populars

dimarts, 17 de maig del 2011

"Fair and tender ladies" by Lumiere

Avui dedicaré l'entrada a una altre dels meus estils preferits...la música irlandesa, molt especialment les veus femenines.
No sé què deu tenir l'illa maragda per donar tantes veus excel·lents per metre quadrat...És increïble el nombre de cantants boníssimes per tan poca població. Us podria citar, a part de les conegudes Enya, Sinead O'Connor o les germanes Corr a Dolores Keane, Mary & Frances Black, Eleanor Shanley, Maura O'Connell, Katie Ryan, Aoife Clancy, Cara Dillon, Aoife Ní Fhearraigh, Lasaifhiona Ní Chonaola, Moya Brennan,Niamh Parsons...i m'hi estaria fins demà.
Amb això no vull pas dir que no hi hagi homes a Irlanda amb bones veus, ni parlar-ne, però és que lo de les dones és un escàndol...!
Us vull presentar un grup que encara no fa dos anys va treure el seu disc de debut...me les va recomanar un productor discogràfic i músic irlandès, l'Eoin O'Neill, que tinc com amic a Facebook i que m'assessora molt bé com podreu comprovar.
El duet Lumiere està format per la Pauline Scanlon i l'Eilís Ní Chineide (Kennedy en anglès), són d'una de les zones més precioses de l'illa, Dingle, i estic segur que al·lucinareu amb les seves veus...
Aquest "Fair and tender ladies" és una cançó tradicional escocesa (crec...) i com a curiositat us diré que existeix una versió en castellà a càrrec dels mítics Pic-Nic (el grup d'en Toti Soler on cantava la Jeanette...) de l'any 1967 que duia per títol "Negra estrella"...

2 comentaris:

LuisLinares ha dit...

Estimat Xavier:
De jove admirava la teva forma de interpretar la música. Et recordo, tant a casa meva com a la teva, acariciant les cordes de la teva acústica, d’una manera sotil i delicada. Ara, amb els anys, et continuo admirant per la teva dedicació a aquest mon. Ens fas arribar la dolçor, la força i el sentit de cadascuna de les cançons i els moments. Fas possible viatjar en el temps i per tant en la historia i les vivències de tots nosaltres. Continua així, perquè es bo aportar una mica de claredat a aquesta vida que ens ha tocat.
Bona sort en aquesta tasca !!!

Xavi Fàbrega ha dit...

Molt amable Lluís...És cert que varem passar molt bons moments, i altres de més durs...però que consti que tu tampoc eres manc amb la guitarra!!!